Taggad till tusen

2010-12-31 | 00:21:33

Sverige imorrn, blir superkul :) Förstår inte vad jag gör uppe fortfarande när klockan är över 1 och vi ska vara vid båten halv 8 imorrn. Eller ja, måste ju kolla på förhäxad innan jag går och sover! He-he.
Godnatt från Wilde och mig.




Dag 16 - Mina rädslor

2010-12-30 | 15:14:21

Jag har lärt mig att gå genom livet utan rädslor, ändå har jag haft mina obehag som jag haft svårt att hantera och komma över.
Sprutor är något jag aldrig kommer att känna mig okej inför. Jag kan pierca mig själv och tatuera mig men tex blodprov vägrar jag. Vaccinationer osv är något annat, jag tog två kortisonsprutor mot min fot och dagarna innan var jag så nervös så jag nästan inte åt, jag grät flera timmar, före och under " behandlingen " och kände obehag efteråt.
Blodprov däremot så skriker jag bara nålen är några meter framför mig, nej fybubblan. Hellre åker jag till afrika och bor i savannen med lejon 10 år.

När jag var mindre såg jag döden som något fint, ett värdigt avslut på livet men idag är jag rädd. Rädd för att ha misslyckats och inte ha en chans att göra om livet och sina misstag. Rädd för att dö genom drunking, kvävning, bli uppeldad som en häxa på bål osv. Får jag dö i sömnen är min lycka gjord. Haha.

Jag är också rädd för att förlora dom jag tycker om, ett tvång jag har är att alltid ha mobilen nära till hands för jag tror att dom ska ringa från sjukhuset och säga att någon är där. Jag får panik om jag inte hinner svara inom en stund och inte ser vem som ringer.
Förutom det så är mig själv för det mesta och är inte rädd för mycket! Jag har övervunnit många rädslor och kämpar fortfarande med mindre saker som jag har svårt för :)



Tönten herself

2010-12-30 | 15:06:57

Jag känner mig verkligen supertöntig som tittat på nästan 24 avsnitt av Förhäxad på 3 dagar. Har jag ett liv ? Imorrn drar jag, Ida och walter över till Norrtälje för att shoppa lite och inhandla på båten. Gud, man vet aldrig vad som händer när man hittar på nåt med dom. Men jag ser framemot det! Jag blir nykter och är tillgänglig för att köra på kvällen och natten och hoppas att någon vänlig själ vill ha skuts. För vem vill gå i kylan när man kan ringa Celie's taxi AB? Fattas bara basar & bra ljudsystem så har ni en söderhavskryssning i min bil! För 10 euro inom stan och 20 mot saltvik och geta!

Okej. Min point var att kvällen imorrn förhoppningsvis samlar in cash samtidigt som jag får umgås med mina närmaste kärlekar. Och slipper baksmälla på lördag morgon! Vad kan bli bättre?!


Wildkatt

2010-12-30 | 01:09:51

Jag köpte en laserlampa åt kattorna att leka av sig lite mer som dom fortfarande tycker är skitkul efter typ 1 månad. Wilde blir helt galen och springer in i väggen, synd att filmen är så mörk men man kanske ser nåt ;)

 


Min finafinafina mixer

2010-12-29 | 22:52:12

Jag slår ihop nyttigt med kul för annars lär det inte hända nåt med min lilla kula till mage! Köpte en mixer på elgiganten på rea i förrgår. Så nu kör jag smoothies för hela slanten med banan, äppel, björnbär, houngsyoghurt och jordgubbar!






Juli 2010

2010-12-29 | 16:45:59

Simon och jag, vi är goda vänner, fastän mycket olika. Han är hjulbent, jag är kobent, simon promenerar, jag kör bil. Ehm, jaa.. Polly!






Dag 15 – Min fritid

2010-12-29 | 10:31:47

Först måste jag ju erkänna att jag inte har någon fritid. Eller gott om tid har jag, men inget liv att göra något vettigt med min tid. Förut tyckte jag om att läsa men har tappat bort det lite då jag inte hittar några intressanta böcker längre, jag skulle gärna teckna men min talang sträcker sig så långt som till någorlunda vettiga streckgubbar. Måla gjorde jag mycket förut och kan fortfarande få nåt infall och ta fram staffliet och alla färger!

Sen kan jag ju alltid skylla på att min fotvärk försämrar saken för det gör den ju, jag kan inte gå ut och gå längre och vill jag göra något annat som tex gymma/dansa och något annat som inkluderar mycket gå, stå och ansträngning av benen så måste jag knarka värkmedicin som gör mig trött, glömsk som en dement och nästan lite nere. Så sen i mars har jag minskat rejält på vad jag gör på fritiden och har egentligen bara min fina familj och mina underbara vänner kvar som jag umgås med när jag inte är ett surt monster!
Tack till er!


Sorry!

2010-12-29 | 10:19:35

Förlåt, jag har ingen ursäkt. Jag skäms. Enda anledningen till att jag inte bloggade igår är för att jag har köpt Första säsongen av Förhäxad.


Dag 14 – Det här får mig att må bättre

2010-12-27 | 18:03:57

Det är få saker som får mig att må bättre än ett leende. Från en främmande människa på gatan, någon i mataffären eller någon man tycker om. Det är så enkelt och lätt så även fast man har en dålig dag kan man klämma fram ett leende mot någon annan som kanske också har en dålig dag och göra den bättre.

En kram från min pojkvän, vakna upp bredvid honom och ett par minuter av skratt med honom räcker för att göra min dag. Efter 3 år har jag fortfarande den där pirr-känslan och han kan få mig att glömma omvärlden för en stund.

GOD MAT! Mycket utropstecken, jag är ett matvrak vanligtvis och det är en sorg att jag tappat aptiten pga av all stark medicin jag äter. Men som jag har skrivit tidigare så kan jag äta många stora portioner varje dag och älskar indiskt, kinesiskt och att pröva på nytt.

Min syster är mitt ljus, fast jag inte träffar henne ofta så kommer hon alltid att vara nr 1 för mig och ingenting kommer att komma före henne. Jag hoppas att hon kommer att veta detta och förstå att jag ställer upp no matter what när hon blir äldre.

Mig själv, en stund av uppmärksamhet åt mig själv för mig att må bättre. Att ge beröm till sig själv varje dag för något litet man ser i spegeln eller att göra något bra för någon annan människa gör mig till en bättre människa.






Kalle Anka

2010-12-27 | 11:31:45

Jag har ända sen jag varit mindre älskat Kalle Anka, jag skulle inte kalla mig besatt, bara intresserad. Först och främst samlar jag bara på pockets men ser jag nåt som relaterar till Kalle anka som tex ett mjukisdjur jag köpte på Disneyland i Paris för några år sen så köper jag det. Nåt barnsligt måste man ha kvar fast man blir äldre ;)








Tatuering nr 2

2010-12-26 | 18:59:19

Lovade en bättre bild och här kommer den, det är fortfarande lite svart färg runt så huden ser smutsig ut men vill inte peta för mycket så det försvinner snart :)


Dag 13 – Det här upprör mig

2010-12-26 | 11:47:24

Om jag blir upprörd över något som tex är orättvist så brukar jag alltid säga till, göra något åt det och uppmärksamma. När jag gick i 6an så kämpade jag mot djuraga, att flå levande djur och all misshandel och dålig behandling av djur i alla länder. Jag gick runt och samlade ihop namnlistor mot allt detta som jag sedan skickade till stadsministern.
All sorts misshandel både på djur och människor upprör mig, att människor kan sakna respekt av så hög grad att de börjar kränka en annan individ.
Om jag skulle kunna så skulle jag jobba världen över med detta för det skulle ge mig så mycket om jag bara kunde förändra nåns situation nånstans i världen.

Kungsträdgården 2007

2010-12-26 | 11:19:48

En liten filmsnutt från våren 2007 när jag, Robin och Trixie var i kungsträdgården, Stockholm och åt glass. Kul att jag låter som en robot i slutet.


Efterlängtat!

2010-12-26 | 02:40:59

Min andra tatuering blev gjord igår 25.12.10 :) Ordet " Imagine " i kursiv stil på armen. Blev jättefint, litet och lagom diskret, visar en bättre bild om nån dag.


I'm the next celebrity

2010-12-25 | 22:45:40

Jag pratade i telefon samtidigt som jag snodde upp håret i en snabb toffs, sen såg jag i spegeln att jag nästan fått en lady gaga rosett. It's a sign!




Lillgammal Celie

2010-12-25 | 17:15:39

Slänger in lite gamla bilder på mig när jag var ca 1 år upp till 5 år! Har alltid varit lillgammal och jag hade en period när jag var liten när jag spelade smurfhits (!) på grammofonskiva och gjorde små teaterstycken till låtarna. En låt som inkluderade grädde så snodde jag morfars raklödder och sprayade överallt. Haha!




Haha fråga inte, det är en glass!


Nån dag ska jag berätta mer om mitt Kalle Anka beroende, men det började tidigt. Haha.




Mamma, jag och min moster :)


Dag 12 – Detta ångrar jag

2010-12-25 | 17:11:19

Som alla människor är det klart att jag ångrar saker, men egentligen ångrar jag inte mycket stora saker eller val som jag gjort. För jag tror att även det dåliga för en till något bra. Det enda som påverkat mitt liv mycket som jag ångrar är nog valet att flytta tillbaka till Åland efter att mamma studerat klart i Järna. Året när jag gick 6an i Ytternässkola och 7an i Övernässkola skulle jag nog gärna ha ogjorda.


O helga naaatt!

2010-12-25 | 17:07:16

Måste vara den skönaste juldagen på länge! Idag har jag vaknat med den bästa jag vet, och resten av dagen har jag halvslöat i soffan och verkligen slappnat av. Simon och jag tog en bultur runt mariehamn & jomala och sjöng julsånger på högsta nivå. Måste skrålat fint på gatorna!


Fin julafton och galna fransmän

2010-12-24 | 19:53:18

Jag har fått jättefina paket dom senaste dagarna, bla ett presentkort på massage på mariebad 80 min, ett paket Nail art så man kan göra små figurer på naglarna, kläder, en surfplatta, pengar, en kamera och massa annat fint.. Jag åkte till mormor och morfar eftersom jag tänkte underhålla ett gammalt par, men det slutade med att jag nästan slocknade i soffan själv.. Men vi åt enkel julmat och spelade kort, hela lagom för mig för jag orkar inte med allt ståhej egentligen kring julen.
Mina galna släkt i Paris ringde just till mig för alla är samlade hos min faster Angelique, dom ropade God Jul på svenska i telefonen. Då ångrade jag lite att jag inte åkte dit över julen men eftersom jag är 80 år inuti som Anna Anka skulle sagt så tror jag inte att jag skulle orkat m resan & allt..
Well, nu väntar jag på en tjockis och sen ska vi vidare på andra äventyr ;)













God Jul!

2010-12-24 | 11:20:09

Och vad är en blogg utan ett God jul inlägg? :)
Jag vaknade imorse av att kattorna låg och myste med mig och har fått lite julstämning, jag alltså, inte kattorna. Världens största paket har jag också slagit in till morfar. Det är inte världens lättaste kan jag säga, slutade med att jag hade paketsnöre och tejp i alla möjliga vrår.. Men fint blev det! Idag ska jag handla mat, åka runt och leka jultomte ( dock utan skägg ) och sen ut till mormor och morfar med julklappar. Ikväll blir det riktigt mysigt för jag har världens överraskning ;)



Shopping!! ♥

2010-12-23 | 12:42:22

Jag storshoppar kanske 1 gång i året men nu till nyår och jul tänkte jag unna mig lite klänningar att välja på och känna mig någorlunda fin i, haha. En klänning har kommit och dom andra två väntar jag på.. Fattas bara skor till!






Fel sida om sängen

2010-12-23 | 12:00:52

Idag har jag varit på ganska grinigt humör hittils, är hemma på lunch och sitter och förbannar allt och alla. Känner mig som en halvdöd fisk som simmar runt och äter upp alla grodyngel. Men ser fram emot ikväll för då ska jag åka runt m lite julklappar till släkten och älskling sover här :)
IMORRN ÄR DET JULAFTON! wihu.



Kusin vitamin

2010-12-22 | 21:07:40

Jag har ju stor släkt på både pappas och mammas sida, men jag har bara kusiner ( okej småkusiner via mamma) på pappas sida, den 12.12.10 fick jag min första kusin här på mammas sida. Min morbror Fredrik och hans sambo Marie har fått en supersöt liten tjej med tjockt mörkt hår :) Och tänkte visa några fina bilder min morbro har tagit.




Dag 11 – Min första kyss

2010-12-22 | 13:59:05

Min första kyss fick jag i skolan när jag gick i 5e klass i Järna. Jag hade alltid rosa kläder, långt brunt hår och var supertöntig. Vi spelade sanning och konka tror jag och då fick Erik order att kyssa mig. Haha, jag svettades floder eftersom jag var kär i honom och alla tittade på. Vi blev tillsammans en kort stund några år senare i 9an men det slutade med att vi blev jättebra vänner :) idag har vi inte kontakt men jag tänker varje dag på hela klassen.



Klantarsul

2010-12-22 | 13:40:53

Jag vet inte hur jag lyckas, jag tycker själv att jag är försiktig men ändå råkar jag ut för massa möjliga klantigheter. Första dagen på Cityblommor lyckades jag ha ner backspegeln, fastna med bilen i byggställningarna och idag körde jag ner i ett dike så bärgaren fick komma. Toppen av isberget skulle varit att jag nästan fick en bautastor istapp i huvudet när jag levererade en annan blomma. Jag har två dagar kvar och håller tummarna för att det inte händer nåt mer.. Gosh.


Archos 7 home tablet

2010-12-21 | 22:38:35

Fick en julklapp från Paris idag! En archos 7 home tablet, den är på laddning just nu men ska bli lite spännande och se hur den funkar! Eftersom jag inte är van vid teknologiska grejer så kommer jag säkert sitta fängslad flera dagar och luska ut hur den funkar.. Och wow, skärmen rör på sig! Haha. Jag var den som fick en mobil sist, dator sist och alla andra tuffa elektronikprylar. Go christmas :)


Gamla tanter och blommor

2010-12-21 | 21:43:42

Sista dagen idag i skolan bestod av kyrka, gröt och julfest. Direkt efteråt åkte jag till Cityblommor för att köra budblommor och jag måste bara berätta hur mycket jag saknar att jobba. Skola är ingenting för mig egentligen som vill ut och träffa människor och göra nåt nytt varje dag. Jag lät bli och sabba nånting på bilen idag & har fått många God Jul och tack.
En tant kom ut i rosa morgonrock och vägrade låta mig gå förrens jag hade tagit emot hennes 3 euro, " köp en glass eller nåt flicka lilla " sa hon. Jag tror hon har missat årstiden lite. Jag åkte hiss uppochner och sprang runt i huset iTiden & letade efter en gubbe som skulle ha blommor, tills en tjej i restaurangen kom fram och frågade om jag behövde hjälp. Haha, förutom detta har det gått smidigt idag :)



Dag 10 – Mina drömmar

2010-12-21 | 21:23:15

Jag drömmer om mycket, men främst att i framtiden kunna säga att jag är 100 % nöjd med mitt liv.
Jag drömmer om kärlek och vänner att lita på, fantastiska barn och en fin plats att bo på. Det låter simpelt men mer än så önskar jag inte mig. Självklart drömmer jag om att resa, lära mig fler språk, lära mig dansa och massor med annat som jag ser fram emot i livet. Men just nu, så drömmer jag och min stora mun bara om att vara lycklig i ett enkelt liv.




Busy bara värre celie

2010-12-20 | 23:40:16

Har haft fullt upp idag i skolan med storstädning ( fast jag vet att jag är latast ) och känns som om jag har kört runt halva åland med för att hämta och göra olika saker. Klockan 5 åkte jag till cityblommor för att agera blombud men det första jag gör är att ha sönder backspegeln. Som om det inte skulle vara nog med det så går jag och fastnar med bilen när jag ska köra ut från parkeringen eftersom dom bygger om fasaden så det är supertrångt att komma ut. Men inte blir jag less för det, kör vidare med blommor och irrar runt 20 min i österkalmare efter ett hus som var framför mig hela tiden. En tant tryckte en euro i handen på mig när jag kom med blommorna och såg jättenöjd ut och sa glad jul säkert 4 gånger.
Sist levererade jag blommor till Anders Wiklöf så då blev min dag gjord. Hallelujah moment!






Dag 09 – I min handväska

2010-12-20 | 22:53:28

Jag använder sällan handväska utan proppar ner allt i fickorna så jag ser ut som en och annan ekorre som fyller förrådet. Men när jag använder nån väska av nåt slag så är detta vad jag brukar ha med mig:

♥ penna
♥ cigg
♥ vaselin ( endast för läpparna )
♥ kamera
♥ näsdukar
♥ kortison
♥ plånbok
♥ tändare
♥ kalle ankas pocket - om jag reser
♥ kalender
♥ smink


Herregud. tråkigare väska får man väl leta efter?! Så ni förstår varför jag proppar ner det viktigaste i fickorna istället.

En av mina favoritväskor som jag aldrig använder. Haha!


Sony DSC-W330

2010-12-20 | 06:48:32

Det här är min nya kamera! :) Jag har ju haft en systemkamera i flera år, först en Nikon D70 & nu en Canon eos 400D. Men eftersom min Canon gick sönder så satsar jag på något lite mer lättare och lätthanterligt.




Dag 08 – Mina syskon

2010-12-19 | 16:54:45

Jag har redan berättat lite småsaker om mina 2 systrar, och eftersom dom är så så fortfarande har finns det inte så mycket mer.
Men min äldsta lillasyster Amira är 5 ½ år och hon är dotter till min mamma och pär, hon är blond, blåögd och älskar att vara lillgammal. Jag fotade henne väldigt mycket förut så jag gissar att det är därför hon nu såfort det kommer fram en kamera börjar posa och gör en Tyra-smize. Hon bryr sig väldigt lite jämfört med andra barn om nymodigheter vad det gäller leksaker och kläder osv. Hon äter hellre russin och dadlar istället för en påse med gelegodisar, gillar att sjunga och berätta långa historier och få människors uppmärksamhet och skratt. Hon har själv lätt för och skratta och är sällan ledsen eller missnöjd.

Min yngsta syster Valentine är inte ens 1 år och har mörkt hår och grönbruna ögon som mig, jag har bara träffat henne en gång och då låg hon mest och sov eller skrek. Men min pappa och Aurélie säger att hon är underbar och det tror jag absolut och alla fina bilder som finns på henne är underbara.







Byxor till naveln & fula tossor

2010-12-19 | 16:24:01

Jag skippade gårdagens " Dag 07 – Det här hade jag på mig idag " För hela helgen har jag bara klätt mig varmt och struntat i om jag sett ut som gammelmormor i galonisar. Idag kan jag dock bjuda på mina mysiga smurf-tofflor som jag kallar dom. Utöver det har jag mjukisbyxor upp till naveln och 2 olika halsdukar.




Busy weekend

2010-12-19 | 16:06:07

För en gångs skull har jag haft mycket och göra i helgen så det är skönt :) Ikväll ska jag och w till Temi & nim för nemi och jag bestämde för länge sen att vi skulle baka julgodis. Det blir knäck, gräddkola, julstjärnor & pepparkakor iallafall.
Simon och jag har tuktat 60 ut till Mattssons i Godby för att handla så nu ska jag laga lövbiff m potatisklyftor och bernaisesås! Muuums!



Händelselöst

2010-12-19 | 01:48:47

Har varit en ovanligt tråkig lördag, eller egentligen skön lugn lördag :) Var första gången på länge och åt pizza m walter men förstår inte varför jag envisas med det eftersom jag ändå vräker i mig halva pizzan jättesnabbt och sen mår jag illa och är grön resten av dagen.. Men det var gott de första 10 minuterna!
Sen har vi tillbringat hela kvällen hos Temi & Nim och glott på 2 filmer, pratat strunt och ätit poppade majskorn. Det blev lite fel med kameran idag så jag står fortfarande utan någon vettig kamera så har inte kunnat fota armbanden, men jag har varit ovanligt aktiv för att vara mig och gjort hela 4 stycken!! Wäuw! Så eftersom jag har underbara vänner som står ut med mitt tjatande så kanske jag får låna nån kamera snabbt så det kommer upp bilder imorrn på dem.

Klockan är snart 3 och har en snarkande tjockis bredvid mig så nu säger jag godnatt :)


Lördag

2010-12-18 | 12:21:16

Nu drar jag och köper min kamera! :) Visar bilder på några av armbanden jag gjorde igår senare.
peace!


Dag 06 – Min tro

2010-12-17 | 17:36:44

Jag antar att detta syftar på om man tror på nån slags gud. Men eftersom min mamma skrev ur sig ur kyrkan när hon var gravid med mig så har jag aldrig haft nån koppling till kristendomen förutom i skolan och om någon i släkten har gift sig. Min åsikt är att varför sätta all sin tro på någon som man inte vet att existerar? Det finns så många som ägnar 1000-tals timmar åt att be och önska sig ett bättre liv av någon som kyrkan eller ens tro säger åt en att finns.
Jag tror hellre på att se till att man tror på sig själv, att låta sig själv skapa ett bättre liv åt en, än att gå runt och hoppas på att någon annan ska göra det åt en. Jag har dock alltid varit intresserad av buddismen & hinduismen och båda kulturerna är spännande, jag älskar all musik, maten, kärleken och hur människorna ser på varandra men är inte något jag skulle kunna tänka mig att sätta mig in mer i och bli en del av.. Men jag har aldrig haft emot någon pga av dens kultur och alla får tro på vem man vill :)
Men för mig så tror jag starkt på att det är bara du själv och ingen annan som kan förändra och göra något åt ditt liv :)




Från när mamma och Pär gifte sig i Augusti, i äppelträdgården utomhus.


Julmys

2010-12-17 | 17:09:34

På sista tiden har jag blivigt besatt av ljus i alla former och färger. Det bästa är doftljus som sprider sig i hela lägenheten och gör det mysigt. Om det inte vore för kattorna så skulle jag ha ljus i granen också men då tror jag att grannarna skulle jaga mig till Japan för att jag bränt upp huset.
Imorrn ska jag köpa en liten digitalkamera från Elgiganten så jag kan ta vettiga bilder, för nu har jag bara lånat pärs kamera ibland eftersom min Canon 400D gick sönder i somras..



I'm a WOW!

2010-12-17 | 15:47:36

Har inte kunnat skriva på ett tag för blogg.se har krånglat och jag har inte kunnart logga in.

Just nu sitter jag hemma och skrattar högt för mig själv för att få till en bild där jag ser glad ut för en gångsskull men ser ut som grinchen i sitt värsta grin.
Idag fick jag det första av mina flera klädpaket jag väntar på med en nyårsklänning och ett helt vanligt vardagslinne som jag piffade upp lite med min favoritkavaj idag för att det är fredag :) Jag söker fortfarande ett par nyårsskor och hittade en par jättesnygga paljettpumps på Zko men jag har en förbannelse över mig som gör att jag inte kan ha pumps utan mina ankfötter glider ur när jag går.
Jag var också till Tyger & Sånt och köpte lite pärlor. Min moster har jättevackra halvädelstenar hemma från en butik i London som jag skulle få köpa, så hoppas kunna börja laga armband och halsband ikväll som jag senare lägger ut till försäljning på bloggen om dom blir bra :)




Dag 05 – Ett ögonblick

2010-12-16 | 11:54:28

Jag har många ögonblick i mitt liv som jag tycker är värda att minnas. Många minnen har jag från min gamla klass när jag gick i Solviksskolan. Jag kommer ihåg när vi satte upp West Side Story på engelska, alla timmar vi la ner på att göra kulisserna och måla, spika och bygga. Vi rablade repliker i timmar ute och inne, på alla lektioner och under lunchen. Vi såg på filmen hemma hos vår lärare efter att vi lagat mat och efterrätt tillsammans och myste i sofforna.
Ett annat minne är på julafton 2004 när mamma & pär hade lagat ett kort med en liten dikt i, efter 1 mening förstod jag att jag skulle få en lillasyster och jag började skrika av lycka. Jag hade önskat mig en lillasyster sen jag var 5 år och efter att ha varit ensambarn i 14 år så var det här min bästa julklapp nånsin.

Första gången jag träffade alla mina fastrar, min farmor & farmor, kusin och alla släktingar är också värt att minnas. Det var nog först där i Paris, bland alla dessa människor och efter alla kindpussar som jag insåg att jag hade en hel familj till och inte bara från min mammas sida. Dom var så generösa, snälla och frågade massvis och verkade inte vilja sluta titta på mig. Allra speciellt var det nog för min farmor som var den enda som vetat om att jag föddes 1991 medans resten av släktingarna fick reda på det för 3 år sen. Jag kan inte tänka mig att veta att ens första barnbarn är fött men inte få träffa det förrens 14 år senare.. Det är synd att jag inte är bra på franska och hon försöker stapla sig fram på några ensaka ord engelska men jag känner henne knappt och bryr mig redan så himla mycket!



Farfar, farmor, pappa och jag. Julafton 2008 :)


min fina farmor, gammal bild när jag inte hade photoshop o tyckte näsan såg stor ut så paint räddade bilden!


Mina vackra kusiner Enni och Lise


Jag och pappa väntar på gåslever ( traditionell julmat i Frankrike )


Min farbrors fru, pappas sambo Aurélie, farmor, min faster Nathalie, Lize och faster Angelique


Dag 04 – Min bästa vän

2010-12-15 | 16:34:41

Min bästa vän skulle jag kalla är något jag hade när jag var liten, jag kommer ihåg när jag gick i 1an & 2an och Linn och jag alltid gick hem efter skolan till mig eller henne och lagade spagetti. Eftersom det var det enda vi kunde laga i matväg så toppade vi det med massa ketshup och salt medans vi tittade på Lilla Huset på Prärien.
Åren efter det har jag haft flera nära vänner och någon jag alltid kunde vända mig till, men eftersom jag flyttat mycket så har det aldrig hållit i mer än 2-3 år.

Mina närmaste vänner just nu är Ida Jansson som jag både delat lägenhet, fyllor, sorg & glädje + många minnen. Någon som alltid finns där och alltid skulle får mig på bättre humör fast jag tappat håret eller snubblat på ett bananskal o brytit benet.
Simon Finnäs (http://romu.blogg.se/) som ibland ger mig känslan av att han läser mina tankar. Vi kan sitta och skratta i flera timmar åt fula bilder på oss själva och samtidigt prata om riktigt djupa saker och tankar. Nu har han flyttat till Örebro och vi ses tyvärr bara runt 1-3 gånger i månaden men på sportlovet ska jag dit & jag längtar!
Nemi Snellman går i min klass och är någon jag kommit nära på en riktigt kort tid, vi har samma humor och kommer ihåg när vi fick komma till Järsö på fest och vi satt och skrattade konstant i flera timmar kändes det som. Hon är alltid öppen och känns som en början på en riktigt fin vänskap.







Robot

2010-12-15 | 10:22:00

Som vanligt har jag försovit mig eftersom jag inte alltid vaknar till klockan längre för att jag är så trött, kattorna började gå runt på min mage för dom ville ha mat så det var ingen annan väg ut än att stiga upp.. Idag efter skolan ska jag gå och höra lite vilka tider och dagar jag ska jobba under jul på Cityblommor så hoppas eva har mycket arbete åt mig :))
Jag har en bild på min skitsnygga (!!) stödsko som jag tänkte visa, jag är nu officellt påväg att mumifieras om till en robot.


Uppochnervänt

2010-12-14 | 22:46:44

Jag har väntat sen September på en tid till ortopeden, och glömsk som jag är så missar jag min första tid och blir tvungen att vänta 3 veckor extra. Men har bara min glömska ärthjärna att skylla. Idag så var jag till kirurgiska polikliniken iallafall och läkaren sa att hon inte såg nåt fel på den vanliga röntgenbilden och att hon ville göra en magnetröntgen. Problemet är att eftersom Åland är en sån underbar ö som har snabba kontakter och alla medel som åländska befolkningen behöver så har dom inte den röntgenmaskinen. Den skeppar dom över havet var tredje helg i en buss och eftersom alla har ont på Åland så är det jättelånga köer och jag kommer få vänta ca 2 månader.
Jag lipade till mig en stödsko gratis som ser ut som mina snowboardpjäxor som jag hoppas ska lindra värken lite = kan ta mindre värkmedicin = slipper somna på lektionerna och skämma ut sig framför lärarna.

Men har haft trevligt ikväll m glögg, kakor, vänner och mycket skratt, tack :)
Nu ser jag bara framåt och tänker att om jag klarar av smärtan sen januari i ett år så klarar jag av 2 månader till!



Dag 03 – Vad är kärlek?

2010-12-14 | 14:52:05

Kärlek för mig är kärlek till familj, pojkvän, vänner, livet och mig själv. Kärlek till djur och alla människor man möter varje dag. Det kan vara allt från att laga mat till någon, säga hej till en främmande person man möter på gatan och skicka pengar till utrotningshotade djur eller jordbävningsdrabbade människor på Haiti.
Det kan också vara en myskväll m chip och dipp med någon nära eller ett leende från någon man tycker om.

Kärlek är inte bara att man bryr sig och tycker om någon utan också förståelse och förlåtelse för det är inte alltid lätt att växa upp och gå igenom alla känslor man upplever. Finns inte så mycket mer att säga än att alla människor förtjänar att få och är fylld med kärlek och man väljer själv hur man vill gestalta och visa det ut åt andra.
En sak vet jag och det är att vissa stunder känns inte allting så bra och vissa stunder älskar jag livet!



Från förra vintern när vi var ett gäng och åkte pulka, det är också en del av kärlek :)


Makeover

2010-12-13 | 21:35:17

Gud jag är så grymt sugen på att göra en liten makeover! Jag tittar tillbaka på gamla bilder som vanligt och har funderat på rött hår jättelänge men är väldigt tveksam. Plus att mitt hår börjar få någorlunda bra kvalité igen och börjar bli långt. Men har tröttnat på det bruna och svart är inget alternativ igen.
Ibland skulle det vara så kul att helt vända spår och pröva på nåt nytt, tex jag älskar 50 tal! Fast i min klädstil osv så ser man ingen som helst inspiration från 50-talet. Nå, jag kommer nog på något snart för jag är stentrött på hur jag ser ut idag! :p









Dag 02 – Min första kärlek

2010-12-13 | 16:24:34

 

LYcKa äR aTT Ha Gon som DiG


Min första kärlek är någon som ger mig vingar & får mig att älska livet och mig själv. Det är någon som fortfarande efter snart 3 år ger mig fjärilar i magen när jag vaknar upp bredvid honom. Han är den som verkligen stämmer in på förklaringen " tusen ord är för lite för att förklara hur fantastisk han är ".

Det är rätt ironiskt hur vi träffade, i Januari 2008 på en fest hos Dennis på klinten. Han frågade om vi skulle strula för att göra nån annan tjej avundsjuk, haha. Sån var han. Jag hade eldigt rött långt hår & piercingar och det sista jag tänkte på var att en social skate kille skulle hysa nå större känslor för mig. Den kvällen slutade i en lång promenad och ett långt telefonsamtal dagen efter. Eftersom jag inte är den typen som gör några moves så var det mest han som bestämde när vi hördes. Helgen efter så låg vi flera timmar i en säng på en fest och pratade och pratade. Jag tror nog aldrig att jag har upplevt en sån relation med någon förut och det fängslade mig.
Det har varit upp och ner och mycket känslor inblandat. Men nu 2010 29 April blev vi tillsammans för 3je gången och nu har det varat i 7 ½ månad. Oavsett vad som händer så kommer vi ändå alltid att vara samma vi.

Alla minnen, små saker som bara är våra och känslan av att vara fullständig. Alla dagar med dig är underbara.










Walter Aavanen du gör mig hel. Jag älskar dig ♥


Mot Godby

2010-12-13 | 06:15:33

Klockan 8 ska jag vara i Godby på Smådjurskliniken för kissie ska kastreras.. Är lite nervös eftersom hon är väldigt kelig och nyfiken på folk när hon är hemma, men hoppas inte hon får panik och blir rädd när vi kommer dit.. Jag har inte fått ge henne mat efter igår klockan 18 så hon är superhungring och går runt och jamar. Kanske hon vet att nåt är påväg och hända :/ Tänk om dom gör fel och hon kommer tillbaka utan bakben? Eller om dom slarvar bort henne och ger mig en annan katt när jag kommer tillbaka..  Gud jag är så nervös. well, jag ska hämta henne på eftermiddagen och förhoppningsvis har allting gått bra och jag får tillbaka rätt katt!



Sommarminnen

2010-12-13 | 00:57:18

Bild från förra sommaren i Augusti när min pappa, hans flickvän Aurélie, min farmor, min faster Nathalie, hennes man & deras son Enni ( bilden ) var på besök på Åland en vecka. På bilden så åker vi Ben's båt från mariehamn till Järsö till mormor och morfar för att ha kräftmiddag. Det bästa på hela veckan var nog deras chock när dom var till Mariebad och alla var nakna i omklädningsrummet o dushen. Tydligen är inte traditionerna så i Frankrike ;) och dom blev frälsta i osthyveln som inte heller finns där :)


01 Det här är jag

2010-12-12 | 18:48:44

Jag skulle kunna skriva en hel bok om mig för jag har så många sidor och saker jag varit med om. För övrigt i bloggen försöker jag att inte vara alltför allvarlig men kommer man till att få reda på vem jag är så inser jag ganska ofta att jag inte alltid är den där glada utåtriktade personen som jag vill vara.

Jag fyller 20 år den 2 Maj och föddes i mariehamn. Tyvärr är jag en glasögonorm och jag har aldrig kunnat bestämma min ögonfärg så jag kallar de rent och slätt brun/gröna. Jag har alltid velat ha isblå eller mörkbruna ögon och när jag skaffar linser så ska jag ha i färg. Första året på jorden bodde jag och min mamma hos min mormor & morfar på Järsö, vi flyttade sedan till Stockholm där jag började på dagis medans mamma pluggade på Stockholms universitet.


Flyttandet:
Eftersom hon studerade kinesiska så flyttade vi till Kun Ming i Kina och där bodde vi i 5 månader när jag var ca 3 år. Jag kommer inte ihåg så mycket från dagiset där förutom att jag blev aggressiv mot dom andra barnen pga av att jag inte förstod vad dom sa och trodde dom ville mig illa, haha. Och att vi hade våra egna egna handukar utanför på en rund ställning.

Vi flyttade tillbaka till Stockholm och bodde där tills jag var 5 år och då bosatte vi oss på Åland igen i östernäs. Där lekte jag m Linn Hermann, min bästa vän och Malin Nordblom, min granne tvärs över tills det var dags att flytta igen.
3je klass fortsatte jag inte i Ytternäs skola utan började på Solviksskolan i Järna eftersom mamma studerade till Waldorf-förskollärare i 3 år. I 6an var jag tillbaka i Ytternäs skola med där var jag bara ett år eftersom vi bytte högstadium till Övernässkola. Jag vantrivdes verkligen och sommaren efter 7an bestämde jag mig att som 14 år flytta själv tillbaka till Järna och slutföra högstadiet i min gamla skola och klass. Jag hyrde rum i 2 år hos ett äldre par där tanten ( som jag kallade henne ) var rent ut sagt förjävlig.
Jag fick bara använda internet 1 timme om dan, dusha i 15 min, inte äta efter 9 på kvällen, ringa varje dag innan kl 18 och säga om jag skulle äta hemma eller inte. Ville jag ha nån som sov över måste jag meddela typ 3 veckor innan och dem fick bara stanna 1 natt. Hon rotade i mitt rum när jag inte var hemma och kunde vara riktigt otrevlig. Jag kan fortsätta i evigheter, men tack varje min fantastiska skola & klass så klarade jag av dom sista 2 åren.

Jag sökte till Kulturama gymnasium men kom inte in, det slutade i flytt tillbaka till åland - 1 " termin " på katapult - och nästa år kom jag in igen. Jag flyttade till Solna och gick i Kulturama 1 ½ månad, jag vantrivdes och flyttade till Rodengymnasiet i Norrtälje där jag lärde känna några av de finaste jag känt, Daniel sjöberg & Kim Skoog.

Det var inte något för mig utan jag flyttade IGEN tillbaka till Åland i Mars och började jobba på La strada i glasskiosken. Jag jobbade på Nikolaj efter sommaren men det slutade med att jag var arbetslös i 2 månader och fick tillslut jobb på Filmhallen och Cityblommor under december och på Cityblommor fick jag förlängt ända till Maj nu i år. Sparhallen blev mitt sommarjobb och nu har jag börjat 1a året på Yrkesskolan - Hotell & Restaurang och det känns riktigt bra! :)

Familj:
Jag har två halvsystrar, en på mammas sida - Amira Linnéa Pärsdotter Scott som är min ögonsten och som bokstavligen räddade mitt liv. Vilket jag inte går in mer på. Jag fick en till halvsyster på pappas sida - Valentine Attal som föddes i April 2010. Min pappa fick jag kontakt med för 3 år sen först eftersom han inte ville ha nån del i min uppväxt eftersom min mamma bara var 20 år när hon fick mig och han inte mycket äldre. Det är jättespännande att jag har ett helt liv i Paris att upptäcka eftersom han är född där. Det tråkiga är att min farmor är född i Spanien, min farfar är från Algeriet och jag ser ut som en helt vanlig svennebanan ( tack mamma ).

Jag har sen jag varit liten velat göra saker och upptäcka saker som kanske var till för flera år äldre och har tidigt försökt separera mig från min mamma. Vi har haft våra duster och jag är glad att vi idag åtminstånde kan umgås mer än 2 timmar utan att vi börjar bråka. Samtidigt som jag har henne att tacka för till stor del vem jag är idag, hur jag för mig bland folk, förstår och lyssnar har jag fått från henne trots att vi aldrig kunnat använda dom sidorna mot varandra.
Jag har släkt utspridd över hela världen förutom Paris så har jag en gammelfaster i Canada, stor del i Stockholm, några i finland och föglö ;)


Dolda saker:
Jag har haft utslag sen jag föddes, flera år så var dem så svåra så att det alltid kommer att finns ett tomrum av saker som jag förlorat pga av dom. När jag gick i ettan så sa en kompis till mig " det luktar illa hemma hos er ". Det var inte roligt för mig att höra och kommer fortfarande ihåg det, jag fick sätta olja över hela kroppen för att ens kunna gå, många år fick jag gå med böjda ben och armar för att jag inte kunde räta ut dem för att utslagen hade stelnat i blod och var när jag sov. Mina kläder blev förstörda av oljan, som ändå var det enda jag kunde sätta på för att mjuka upp, för att det inte sved.
Eftersom jag alltid kliade sönder allting på natten och det lossade hudflagor och annat varje natt, så låg jag alltid i hudflagor och blodklumpar osv. Jag bokstavligen fastnade i täcket och i lakan.
Ett tag när jag bodde hos min mormor och morfar så fick dom bära mig i täcket vart jag skulle. jag kunde inte ha
kläder på mig så jag använde täcket. De lyfte mig till vardagsrummet och till köket, när jag skulle på toa
fick de bära mig för att det tog så förbannat ont när jag skulle gå.
Jag kunde inte ha vissa klädesplagg för att det fastnade, jag kunde vara sängliggande flera dagar pga av att jag inte kunde röra mig. Jag kunde inte simma och göra saker som andra barn i min ålder fick göra. Det kliade hela tiden och tänk dig att ha en kropp full av sårskorpor , blod och var. Hela ryggen, ansiktet, benen och armarna och halsen.
Jag tvättade håret kanske högst 1 gång varannan vecka. Jag borstade sällan tänderna eftersom jag hade sår runt
munnen och det sved förjävligt. Det kommer alltid att finnas röda ärr i knävecken och armvecken. Min hud
kommer inte att reparera sig på väldigt länge och är otroligt ömtålig.

Värst av allt var nog hur äcklig, annorlunda och konstig jag kände mig. På ytan var jag som mina vänner, men utslagen har förstört så mycket av mitt liv.



Sammanfattning:
Jag skulle vilja kalla mig en komplicerad person men väldigt okomplicerad om man vet hur man ska handskas med mig. Jag älskar att ge och att få älska och ställa upp. Jag lyssnar gärna och bryr mig inte om det är min närmaste vän eller någon jag knappt känner. Jag står upp för den jag är pga av mkt om jag genomgått och människor som behandlat mig dåligt, men jag är alltid ärlig. Jag har svårt att öppna mig men när jag väl gör det så ger jag allt. Saker ni kanske inte vet:


- Jag hatar när folk inte svarar när man ringer eller skickar sms.
- Jag är extremt petig med mat och att allt man äter med ska vara rent.
- Förutom det så råddar jag ner lätt och trivs när det är lite småstökigt.
- Jag älskar att ge och vara generös mot dem som förtjänar det.
- Jag fick kontakt med min pappa för 3 år sen först.
- Jag är ett matvrak och älskar det lilla men goda.
- Jag har ingen känsla för stil men gillar att inbilla mig att jag har det
- Jag kan vara riktigt barnslig och skratta åt kiss & bajshumorn
- Samtidigt som jag vill ha hund, villa, bil och barn om 5 år


Det blev ganska mycket det här men som avslutning säger jag som grynet " ta ingen skit " ! :)


Dag för dag

2010-12-12 | 18:29:39

Blev inspirerad av flera olika bloggar som jag hamnat in på som har den här listan men har tagit bort lite och ändrat. Så from idag fram tills nyår så kanske det kommer upp ett och annat om mig.. :)

Dag 01 – Det här är jag
Dag 02 – Min första kärlek
Dag 03 – Vad är kärlek?
Dag 04 – Min bästa vän
Dag 05 – Ett ögonblick
Dag 06 – Min tro
Dag 07 – Det här hade jag på mig i dag
Dag 08 – Mina syskon
Dag 09 – I min handväska
Dag 10 – Mina drömmar
Dag 11 – Min första kyss
Dag 12 – Detta ångrar jag
Dag 13 – Det här upprör mig
Dag 14 – Det här får mig att må bättre
Dag 15 – Min fritid
Dag 16 – Mina rädslor
Dag 17 – Min favoritplats
Dag 18 – Det här saknar jag
Dag 19 – Mina ambitioner

Från skogarderoben

2010-12-12 | 13:05:20

Jag har rotat runt lite efter saker jag kan sälja och bli av med och hittade mina favoritskor från Paris som jag köpte i Maj :) Tyvärr säljer jag dom inte för dom har blivigt lite för slitna vid tårna. Nu tror jag solen skiner för första gången på länge ute så jag ska ut och gå och sen på gym och bygga body-builder-muskler.






Dygnsrytm & onödiga filmer

2010-12-12 | 02:39:08

Jag slår vad om att varenda en som läser detta har varit med om att man sitter uppe för länge när man vet att man måste stiga upp tidigt dagen efter. Eller fastnar för nån riktigt onödig film när man vet att man borde sova och filmen inte är ett dugg bra egentligen. Eller när man slötittat runt på djur som pippar på Animal planet, amerikanska nyheter på CNN eller nåt hemskt barnprogram på Cartoon network. Imorrn har jag fullt upp med saker jag ska göra och skulle egentligen behöva vakna klockan 9 men min söndag börjar nog först vid 2.
Nu ska jag sluta uggla och försöka sova :)


Happy holiday

2010-12-12 | 00:42:04

Idag har nog varit den skönaste lördagen på länge :) Nemi och jag har jäst som 2 bulldegar i soffan, druckit glögg, käkat chips & dipp och sett på film hela dagen. Wilde har hållit på och fisit så det luktat till grannhuset och han kraffsar inte över när han har varit och skitit. Imorse spydde han 4 (!) gånger men annars leker han och äter på som vanligt. Håller tummarna för att det bara är nåt tillfälligt med min bebis :(






Bloppis, he-he

2010-12-11 | 19:45:12

Lite nu och då kommer jag lägga upp bilder på småsaker som jag säljer, inte direkt för att få pengar utan för att göra mig av med allt som jag inte använder. Vanligtvis går det att få tag på mig via facebook eller min mobil för er som har det nummret :)



Fjäder örhängen från Marc Orian i Paris, 5 euro



Oanvända Converse-wannabes i stl 36, lila och vit rutiga från Paris, 10 euro



Oanvända långa lösögonfransar på Make up store m orginalask.
 Lim medföljer ej. 5 euro



Oanvänd, grått linne m paljett & kedjedetaljer, är för stor för mig men på
 lappen är det stl 36 från Paris, 7 euro


Inredningsgeek

2010-12-10 | 21:41:13

Det är ett ständigt fixade och trixande hit och dit i min lägenhet, jag älskar detaljer för det lilla fina och vill ha ett hemtrevligt hus. Synd bara att jag inte har det minsta känsla för stil. Jag köper olika saker som ser fint ut men tillsammans ser det ut som Pippi har inrett, men en grej jag är speciellt nöjd med som jag gjorde igår är mitt sovrum. Det har inte varit använt sen jag flyttade till klinten men igår köpte jag en madrass och en superfin ( enligt mig då ) lampa som gör att det enda man vill göra är ligga där och insupa lyckan av att åtminstånde halva sovrummet är hemtrevligt. När hela lägenheten är klar ska jag visa bilder på det : ) Hallelujah.


Syskonkärlek

2010-12-08 | 00:14:13

Mitt allt och mitt liv, min fina syster om jag träffar alldeles för sällan. Kan inte förstå att det redan är över 6 år sen som jag fick ett kort där mamma & pär hade skrivit att jag skulle få en syster ett par månader senare. Jag skrek och jag grät för jag hade önskat mig en syster så länge. Jag skulle ge mitt allt för dig.


Stadshäng

2010-12-08 | 00:12:06

Två bilder från örebro besöket, den sista är med örebro's slott i bakgrunden mitt i centrum! :) Ibland skulle jag kunna starta en reseblogg och resa runt världen och bara glömma lilla åland för ett tag.



Sisters in life

2010-12-08 | 00:02:49

Jag har varit sugen på en till tatuering jättelänge efter att jag gjorde denna. Har jag tur så blir det verklighet denna vecka.
Min första tatuering på axeln står för mig och mina två småsystrar för dem betyder allting för mig. Amira är 5 år så det skiljer 14 år mellan oss, min andra syster Valentine föddes i våras och är inte ens 1 år :)


Hotell & restaurang

2010-12-07 | 23:58:33

Jag älskar min klass och skolan. Trodde nog inte att jag skulle trivas så bra som jag gör. kommer ihåg vilka fördomar jag hade eftersom jag skulle gå med 3 år yngre men många gånger så är nog jag barnsligare och knäppare än vad dom är.. Jag har gett mig fan på att klara av skolan den här gången och hoppas inte att min fot förstör mer än mitt sovande och humör på dagarna. Håller tummarna för operation före februari :))



Summertimes

2010-12-07 | 23:56:04

Hittade några bilder från i sommras när jag, walter och jimmy var och fiskade i vårdö :) Det blev bara en gädda men flera timmar i solen och en härlig båttur. Det var det skönaste jag gjort på länge och kände mig som ett litet barn i en alldeles för stor flytväst. Därav saknaden av en bild på mig för jag såg ut som ett färgglatt bergatroll. Men det var skönt och få komma ut för det påminde om när morfar och jag alltid var ut och fiskade när jag var liten :)



Skofreak

2010-12-07 | 23:47:39

Som rubriken säger så är jag ett skofreak. Skulle nog ha en helt egen walk-in-closet för 1000-tals skor om jag har råd och utrymme.. Men jag var ner till förrådet och rotade igenom lite lådor och hittade mina " jobbsökarskor " som jag kallar dom som jag köpte i Paris första gången jag var där :) Det bästa med att resa utomlands och shoppa där är nog att det finns mycket mer att välja på + att storlekarna är mindre. Egentligen har jag storlek 35 men det hittar man sällan i Finland eller Sverige så jag blev överlycklig när jag hittade dessa och dom satt som ett smäck :)



Playstation och sällskap

2010-12-07 | 23:44:43

Nemi gjorde mig sällskap efter skolan för hon utnyttjar mig för att få spela playstation :) nej men skämt åsido,  jag tror jag är en av få som har kvar playstation ett och om man lyckas få tag i gamla spel så kan man få uppleva lite nostalgi.. Är inte så mycket för nymodigheter ;) Vi köpte noblesse påväg hem till mig och har lagat varm choklad så mysigare en torsdageftermiddag kan man nog inte få det.



Snö och rusk

2010-12-07 | 23:41:32

I det här vädret med kyla, snö och mörker så myser jag till det med min pälsväst från Vila som jag köpte i örebro :) Wilde får vara med på ett hörn mot sin vilja.. Nu ska jag ut på stan och ta en fika med nemi på dinos :)





Brakfrukost

2010-12-07 | 23:36:57

Jag vet inte vad det är med mig men jag har aldrig varit nån frukostmänniska. Stora portioner och ordentlig mat är min melodi. Såhär såg min frukost ut, potati, keso, ärter och fish 'n chips fiskpinne.. Namnam! En till grej är att jag nästan alltid måste äta något innan jag går och lägger mig. Man kan ju inte somna om magen håller på och kurrar.. Kanske därför min mage ser ut som en gravidmage i 7e månaden om jag spänner ut den.. Hallelujah.



Nattfunderingar

2010-12-07 | 23:33:39

Godmorgon! Eller klockan är 4 på natten rättare sagt och jag kan inte sova pga av min förgrymmade muskelinflammation.. Funderar på att bli som kissie och göra mina läppar lite snyggare. Skulle förhöja mitt utseende ganska radikalt eller?!


Insperation

2010-12-07 | 23:30:00

http://mollyrustas.devote.se/
tuff tjej med otroligt snygga bilder! En blogg värd och läsa, och hon är bara 16 år :)


Simon och jag vi är goda vänner

2010-12-07 | 23:26:42

Vi har larvat runt i min kalla bil på sparhallens parkering, filmat fåniga filmer och fotat fula miner :) Haha. Blir alltid på så bra humör av simon! ( btw http://www.romu.blogg.se is awesome )


Wilde the wildcat

2010-12-07 | 23:23:51

Som sagt har jag adopterat en liten vildkatt från djurskyddsföreningen, dom hittade honom och hans 2 syskon på kolonilotterna i järsö och han har bara varit hos människor i 3 veckor. Men han börjar redan bli tam, fräser när man kommer nära men är helt underbar :)


Fredagskul

2010-12-07 | 23:21:11

Tuddeluuu, nemi och tim är just nu in my house och halsar för fulla muggar. Själv är jag nykter och blir bara och kör ikväll :) Börjar nästan föredra ratten och sätesvärmaren framför ett glas vin. Insane! När vi har slutat fåna oss ska vi masa iväg till en fest i kalmarnäs och checka läget :)
Trevlig helg från oss!









Chillout

2010-12-07 | 23:17:26

Ikväll har jag haft en myskväll för mig själv med walters stora tröja, varm choklad och kattorna bredvid mig. Börjar bli smått beroende av NCIS och slår mig själv i huvudet varje gång jag missar ett avsnitt. Det som är synd - och med alla bra program - är att det kommer på fel tider och nästan alltid efter kl 12.. När jag borde skärpa mig och gå och sova kl 8 som alla andra lydiga barn.



Saknar Paris och stressade människor

2010-12-07 | 23:14:51

En två år gammal bild på mig som min pappa fotade andra gången jag var till Paris. Saknar staden, människorna och språket. Alla fina caféer och små gator. Sista gången när jag var där i maj 2010 så fick jag låna en lägenhet av en släktings syster, högst upp i ett klassiskt studenthus i centrala Paris. Jag brukade sitta i fönstret med datorn i famnen och hade alltid kvällssol. Härliga tider!



Gamla tider

2010-12-07 | 23:11:33

Jag älskar att titta på gamla bilder och jag inser varje gång hur mycket jag faktiskt har ändrats, både i utséende och personlighet. I det stora hela har jag alltid varit mitt spralliga, skämtsamma jag men med dolda sidor. Och skrattar alltid när jag tänker på alla tanter och gubbar förskräckt ryggat bakåt och trott att jag varit en häxa från vikingatiden. Men jag är stolt över mig själv för hur långt jag har kommit med allt som jag har genomgått.



Syskonkärlek

2010-12-07 | 23:03:28

Min underbara syster Valentine som jag tyvärr bara träffa en gång eftersom hon bor med min pappa och Aurélie i Paris :)



Härligt med mygg

2010-12-07 | 22:59:59

På sommaren är det okej att vara crazy, fri och få skrika från badhusberget. Det är okej att bry sig lite mindre och dra ner på ansvaret och bara få vara sig själv och njuta.



Örebrohäng

2010-12-07 | 22:54:18

Bild från örebro när jag var där med Lucas, andrea och hälsade på simon :) Har nog inte skrattat så mycket på länge som jag gjorde den helgen.. Ser framemot när jag ska hälsa på  simon på sportlovet och långa promenader i örebro, sänghopp på Ikea och matmys. Mm maaat.. Haha.


Framtidsdrömmar

2010-12-07 | 22:49:36

Hm.. har ca 20 inlägg som jag råkade radera att försöka komma ihåg och återskapa. Anledningen att jag vill försöka skriva om dem är att jag har fått en hel del fina bilder som jag vill fortsätta ha kvar på bloggen :)
Nå, mina framtidsdrömmar är något som ständigt ändras men min nuvarande dröm är att bli florist. Efter att jag kockat och serverat klart på Hotell & Restaurang så ska jag flytta till Finland och ta en ettårig floristlinje och jobba mig uppåt :) Den här bilden är en närbild på min första riktiga bukett jag gjorde när jag jobbade på City blommor.



RSS 2.0